18 українських реперів з різних регіонів України об’єдналися в колектив «Ватага» і записали спільний трек «До зброї» на підтримку Збройних сил України.

Про це розпровів в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» саундпродюсер Тарас Сватула (Альф).

Над треком працювали репери: MC: PVNCH, Tru Myself, ХЛОПЕЦЬ, Шершень, Хитрий Лис, Лірик, Zombo, Денні Дельта, Довгий Пес, Змій Львівський, Кобзар, Masta Malione, НЕформат, Alexjazz, KEYSEE, C23.

Це перше всеукраїнське об’єднання реп-артистів, які зробили свій внесок в боротьбу з агресором на інформаційному і культурному фронтах.

 То була ідея тих людей, які взяли участь в цьому проекті. В нас, як і в будь-якій музичній спільноті, є своє ком’юніті та свої канали в телеграм. Відповідно там і з’явилась ініціатива багатьох людей, — прокоментував ідею створення треку «До зброї» Тарас Сватула.

Репери виконують куплети, які присвячені антиросійській пропаганді і підйому бойового духу ЗСУ. До створення відео було залучено дуже багато людей: і артистів, і військових, і блогерів, і волонтерів. Завдання було долучити більше героїв і персонажів, яким присвячується ця пісня, — захисникам України.

Як зазначив звукорежисер, умови створення треку були досить екстримальні, робота тривала кілька діб.