Подальші російські підкріплення на Ізюмському напрямку навряд чи дозволять російським силам, що застопорилися, домогтися істотного просування.

Такий висновок роблять аналітики американського аналітичного центру «Інститут вивчення війни» (Institute for the Study of War).

За повідомленнями, частини невстановлених підрозділів Східного військового округу і кілька засобів ППО перекидаються з Білгорода на Ізюмський фронт для підтримки російських частин, які, ймовірно, деградували, і намагаються просунутися на південь від міста.

Ці сили навряд чи дозволять російським військам вийти з глухого кута, оскільки російські атаки, як і раніше, обмежені двома основними напрямками (у напрямку Слов'янська і Барвінкове) і не можуть задіяти більшу кількість сил.

Декілька успішних українських контратак з міста Харкова за останні 72 години додатково захопили кільце передмість на північ і схід від міста і можуть також змусити російські сили перекинути підрозділи, призначені для Ізюмської осі, для утримання цих позицій.

Схоже, що російським силам все менше вдається досягти якихось значних успіхів на сході України, і українські сили можуть провести більш масштабні контратаки найближчими днями.