Ворог обстрілював Луганську та Херсонську область, а на Донеччині та Харківщині тривають бої.

Такі дані  станом на 8.00 неділі, 1 травня, передає «Українська правда» на підставі звітів керівників регіонів.

На Дніпропетровщині вночі та вранці – тривоги. Один обстріл Зеленодольськоі громади. Влучили по околиці одного із сіл громади. Ніхто не постраждав. Деталі уточнюють.

Харків: ніч порівняно спокійна, були поодинокі обстріли східних житлових районів, постраждалих немає.

За добу по місту та області внаслідок обстрілів окупантів виникли 9 пожеж, зокрема – в Ізюмському, в Харківському та Чугуївському районі.

В Ізюмі тривають бої.

Луганщина: за добу 19 разів росіяни відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл Луганщини: масовані артилерійські обстріли витримали Сєвєродонецьк та Лисичанськ, Рубіжне та Попаснянщина. Вночі – обстріл Рубіжного. 1 загиблий, 1 поранений. У Комишувасі (поблизу Попасної) зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газогін.

Донеччина: активні бойові дії по всій лінії фронту. За вчорашню добу – 9 поранених цивільних, з них 4 – діти. Зранку повідомлення про смерть цивільного у Лимані – був поранений вчора ввечері.

Мар’їнська ВА – перебито електромережу, і через це знеструмлене місто Красногорівка. Триває евакуація. За вчора було евакуйовано 435 людей.

Херсонщина: тривають вибухи та обстріли на території області. Ситуація в області залишається складною.

Відносно спокійно ніч минула у багатьох областях України: на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Полтавщині, Сумщині, Київщині та Чернігівщині. У Запорізькій області: локальні бої по всій лінії зіткнення, артилерійські обстріли військових позицій українських воїнів та мирних кварталів сіл, селищ та міст регіону.