Російські окупаційні війська активно обстрілюють схід та південь України, штурмують Донеччину, усі спроби наступу росіян на Ізюмському напрямку відбито, через обстріли на Херсонщині вирують пожежі.

Про це повідомляє УП з посиланням на дані обласних військових адміністрацій.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях, Запорізькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Житомирщині, Кіровоградщині, Черкащині, Сумщині та Київщині.

Чернігівщина: вночі російська армія з літака двічі ракетами обстріляла місто Новгород-Сіверський. Поцілили у місцеву школу-інтернат, приватні будинки. На місці працюють рятувальники. Попередньо є загиблі та поранені.

Полтавщина: ввечері внаслідок ракетного удару з ворожого літака по території Полтавського району постраждала частина інфраструктурної будівлі в Карлівській громаді. Постраждалих немає, обійшлося без пожежі.

На Дніпропетровщині ніч була з тривогою. На ранок ворог обстріляв Зеленодольську громаду. Влучив по двох населених пунктах. Одна людина загинула, одна поранена.

Харків: за ніч обстрілів по місту не зафіксували. По області окупанти здійснили авіаналіт на село Новий Мерчик, Богодухівського району. Одна людина отримала серйозні поранення та опіки. Є постраждалий внаслідок обстрілу Лозівського району.

Усі спроби наступу росіян на Ізюмському напрямку безуспішні.

Луганщина: артилерійські обстріли усієї території області. Всього 26. Росіяни намагаються повністю узяти під контроль місто Рубіжне, перекрити трасу Лисичанськ-Бахмут та взяти Сєверодонецьк – 9 обстрілів за добу. Тривають бої у Білогорівці. За добу пошкоджені 24 житлових будинки.

Донеччина: активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту. Спроби прориву в районі Торецької ОТГ – відбито.

У середу – обстріли касетними снарядами фенольного заводу у Нью-Йорку (Торецька громада), дві людини поранені.

Зранку: обстріл Світлодарська, влучання в багатоповерховий будинок, на цей час інформації про постраждалих немає.

Вночі і зранку артилерійські обстріли Авдіївки і Очеретинської ТГ. В результаті – пошкодження і загоряння приватних будинків.

На Херсонщині були вибухи. Зокрема, ворог обстріляв із «Градів» села Калинівської, Великоолександрівської ТГ, пошкоджені будинки.

Внаслідок обстрілів та вибухів в області тривають загоряння лісів. За попередньою інформацією, площа пожеж становить близько 8 сотень гектарів.

Миколаївщина: обстріл с. Нововасилівка Шевченківської ТГ, внаслідок чого було загоряння житлового будинку.

В Березнегуватській громаді ввечері були обстріли. Частково пошкоджені житлові будинки. Поранена одна жінка.

В Широківській громаді були обстріли після обід та о четвертій ранку. Пошкоджень та потерпілих немає.

У Миколаєві обстрілу зазнала територія Балабанівського лісу. Також, вранці приблизно надійшло повідомлення про обстріл у Корабельному районі міста, без жертв, пошкоджено побутовий газопровід.