На кордоні України з білоруссю та російською федерацією у Сеньківці Чернігівської області ліквідують монумент "Три сестри". Вже розпочато відповідну процедуру.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської ОДА у Facebook.

Зазначається, що прибрати пам’ятку історії місцевого значення, присвяченого "дружбі народів" трьох країн України, білорусі та рф - доручив керівник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

Так, в обласній адміністрації підготують пакет документів для зняття з обліку даного об'єкта. Для дотримання усіх вимог законодавства документи направлять у Міністерства культури та інформполітики.

Тільки після того, як монумент знімуть з обліку - відбудеться демонтаж споруди.

Монумент височіє на пагорбі, на потрійному прикордонному стикові, має три пілони з гербами білоруської РСР, РРФСР, Української РСР, які обвиває бронзове кільце.

Його спорудили у часи радянського союзу, у серпні 1975 року. Споруда уособлювала "дружбу білоруського, російського та українського народів". Відтоді щороку в останню суботу червня там відбувався Міжнародний фестиваль слов'янських народів "Слов'янська єдність". Захід у 2016-му уперше не відбувся, наступного року його провели в російському місті Клинці, а 2018-го - у місті Вітка (білорусь).