Мама соліста гурту Kalush Orchestra, який переміг на «Євробаченні», отримала несподіваний презент. «Івано-Франківськгаз збут» вирішив подарувати Стефанії Псюк сертифікат на використання 631 м3 газу.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook. Цифру обрали символічну – еквівалентну здобутим на пісенному конкурсі балам. Сума на даний об’єм газу буде зарахована на особовий рахунок родини.

«Дякуємо за сина, його талант, який вразив світ! Нехай слова його пісень й надалі запалюють українські серця жагою до перемоги!», – ідеться у повідомленні компанії.

Також газовики подякували мамі Стефанії за те, що в цей непростий час відповідально ставиться до вчасних розрахунків за спожите блакитне паливо. «Адже вчасна сплата податків та комунальних платежів – це вагомий внесок кожного українця в посилення опору окупантам та наближення перемоги», – зауважили в компанії.

Як повідомлялося, переможець «Євробачення» Kalush Orchestra поїде в тур Європою, підтвердили представники українського гурту. Отримані кошти планують передати на потреби української армії.

Також потяг №43 сполученням Київ – Івано-Франківськ цьогоріч у розкладі називатиметься «Стефанія Експрес». Вокзали Києва, Калуша, та Франківська будуть вітати цей рейс піснею «Стефанія», з якою Україна перемогла на «Євробаченні 2022».