Міністр закордонних справ України з 2014 р. по 2019 р., український дипломат, державний діяч Павло Клімкін в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про переговори з росією та зовнішню політику України.

Кожну війну потрібно закінчувати переговорами, навіть таку, як в нас з росією... Я не вірю в жодну мирну угоду з росією, — висловив свою позицію український дипломат.

Він вважає, що є два завдання в зовнішній політиці: по-перше, підтримувати емоції західного світу, щоб люди думали, як допомогти Україні під час війни. По-друге, потрібно працювати та залучитися підтримкою африканських, азійських, латиноамериканських країн, щоб сформувати уявленння, що Україна — не тільки геополітика, а й боротьба за самовизначення.

Ми сподіваємося на кандидатський статус в Європейський Союз в кінці червня (2022р.)… Тобто немає окремого відродження, оскільки воно має відбуватися відповідно до стандартів щонайменше ЄС, — підкреслив він.

З Німеччиною іноді потрібно порушувати класичні демократичні правила. З цією державою потрібно вести дипломатичні переговори чітко, послідовно, іноді жорстко.

Ми їм казали про «Північний Потік-2». Це проект, насправді, політичний і безпековий, ну нема тут ніякої економіки. Ви отримаєте якісь знижки, потім вони Вам вийдуть і повернуться бумерангом, — наголосив Павло Клімкін.