Поліцейські на Чернігівщині допомогли повернути додому в село Ягідне 14-річного Сергія Сорокопуда. Російські окупанти вивезли пораненого хлопця на територію Білорусі.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Чернігівській області. Зазначається, що процес повернення дитини був дуже складним.

За повідомленням Нацполіції, сім'я Сергія – одна з тих, що повною мірою відчули на собі наслідки російської окупації: їхній будинок розбомбили, родина жила в підвалі з понад 400 жителями села, під час одного з обстрілів хлопця поранили – він ледве не помер, і зрештою його вивезли у невідомому напрямку нібито на лікування.

Як виявилося, Сергій перебував у Гомелі з поламаними ребрами та пошкодженою легенею. Там він переніс дві операції. Зв'язатися з рідними підліток зміг, лише коли Чернігівщину звільнили від окупантів. Сергієві допомогли небайдужі білоруські медики – вони опублікували у Facebook повідомлення про те, що хлопець шукає родину.

Батьки поїхати по Сергія не могли, тож після подолання безлічі перешкод по нього вирушила сестра. Їй вдалося повернути брата на рідну Чернігівщину.