Українські діаспорянки Оленка Браво з Сан-Антоніо (США, Техас) та Наталка Стурджілл із Атланти (США, Джорджія) розповіли в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про проєкт "Батьківська хата. Homestead", його перспективи та ставлення до російсько-української війни.

 Зараз усі знають, де Україна, де Київ, де Одеса, де Дніпро, де Маріуполь. Але якою ціною — ціною війни, — розповіла Оленка Браво, авторка проєкту.

24 лютого 2022 проєкт зупинився на деякий час. Те, що робить із Україною російська федерація – це той самий геноцид, ввважає Оленка Браво.

Зараз ми зрозуміли, що ми повинні відновити цей другий фронт, жіночий фронт і продовжувати проєкт далі… щоб американці знали нас, як націю, яка багата на культурні традиції, в яких є своя мова і чим ми відрізняємося від інших, — наголосила вона.

Нині діє 3 виставки проєкту: у Техасі (США), Канаді, Львові (Україна).

Для довідки. Проєкт “Батьківська Хата. Homestead” започаткувала техаська неприбуткова організація Ukrainian San Antonio. Його мета — популяризація української культури у світі та серед самих українців. У проєкті “Батьківська Хата. Homestead” демонструється світлини моделей в народних строях різних етнографічних регіонів України кінця XIX- початку ХХ ст. разом з архітектурними формами та побутом відповідної території. В даному освітньому заході вже взяли участь більше тридцяти представників української діаспори і України.