Канада вводить санкції проти 14 росіян, у тому числі російських олігархів та членів їх родин, і забороняє експорт предметів розкоші до росії через її вторгнення в Україну.

Про це йдеться в оприлюдненому у п'ятницю повідомленні МЗС Канади, пише ЕП.

Нові санкції накладають обмеження на 14 осіб, включаючи російських олігархів, членів їхніх сімей та близьких соратників путінського режиму.

Ці особи безпосередньо сприяли безглуздій війні владіміра путіна в Україні та несуть відповідальність за біль та страждання народу України, йдеться у заяві міністерства.

Крім того, санкції включають заборону на експорт предметів розкоші до Росії, а також заборону імпорту предметів розкоші з росії.

Ці предмети включають алкогольні напої, тютюнові вироби, деякі текстильні вироби та спортивний одяг, взуття, елітний одяг та аксесуари, ювелірні вироби, посуд та предмети мистецтва.

Канада також забороняє імпорт з росії предметів розкоші, таких як алкогольні напої, морепродукти, риба та непромислові алмази. Ці категорії представляли товари на суму 75,7 млн доларів у 2021 році.

Уряд Канади також запроваджує заборону на експорт товарів, які можуть бути використані у виробництві та виготовленні зброї росією.

«У сукупності ці заходи допоможуть чинити подальший тиск на російський режим, щоб той припинив неспровоковане та невиправдане вторгнення в Україну», – йдеться у повідомленні уряду Канади.