Олександр Зінченко учетверте став чемпіоном Англії з "МанСіті". Сталося це за підсумками драматичної розв'язки між його командою та "Ліверпулем": у вирішальному 38-му турі "Манчестер Сіті" зробив камбек у грі проти "Астон Вілли", відігравшись із 0:2 до 3:2.

Про це повідомляє Суспільне. Спорт.

Зінченко взяв безпосередню участь у чемпіонській перемозі "Ман Сіті". За рахунку 1:2 українець оформив асист на Родрі в епізоді з другим забитим м'ячем.

Надемоційним вийшло персональне святкування Зінченка. Українець вийшов на святкування, взявши із собою український прапор, після чого огорнув їм здобутий трофей АПЛ – на підтримку Україні через війну проти Росії.

Від цього жесту Зінченко не зміг стримати емоцій і заплакав. Утішати його довелося партнерам по команді.

"Це незабутні емоції для мене. Для усіх українців, які зараз страждають і виживають в умовах російської агресії. Я дуже пишаюся бути українцем. І я хотів би одного разу привезти цей трофей в Україну. Для усіх українців, бо вони цього заслуговують.
Це [перемога] в АПЛ - значить усе для мене. Я готовий померти за цих людей, за їхню підтримку. Те, що роблять ці люди у найважчий період мого життя - дуже ціню це та ніколи цього не забуду. Ніколи у моєму житті.
Якщо чесно, на початку я не думав багато про футбол, тому що важко забувати про те, що відбувається у моїй країні. Але з усією підтримкою, яку я мав у минулому та зараз, через це вдалося пройти. Ми зробили це, ось що я можу сказати.
Четверте чемпіонство? Сподіваюся, що ми продовжимо перемагати. Цей неймовірний клуб заслуговує усе", - сказав після святкування Зінченко.

Нагадаємо, Зінченко здобув десятий трофей з "Ман Сіті". Крім чотирьох чемпіонств Англії, українець виграв також чотири Кубка ліги, а також по одному Кубку та Суперкубку Англії.

Зінченко закінчив сезон за "Ман Сіті" із шістьмома результативними передачами - повторення особистого рекорду у сезоні 2018/19.

У сезоні 2021/22 Зінченко провів за "Ман Сіті" 28 матчів, майже усі - на позиції лівого захисника.

Після гри "Ман Сіті" Зінченко вирушить у розташування збірної України для підготовки до вирішальних матчів плей-оф відбору на ЧС-2022.