Керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, співзасновник видання BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про ситуацію в Чорному морі, наскільки швидко може Україна деблокувати Чорне море. 

Головне, чим ми можемо протидіяти (ред. — Чорноморському флоту), це висадці десанту на узбережжя Чорного моря… Ця загроза існує з першого дня — з 24 лютого, вона існує і зараз, — заявив він.

Керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень розповів, що російська федерація встигла до 24 лютого сформувати величезне, безпрецедентне угруповання з 12 великих кораблів.

Операція з висадки російських десантників стала ще менш вірогідною після потоплення крейсера «Москва».

За його словами, значна частина десантних кораблів була задіяна в Азовському морі:

Тобто вона перекидала з порту Темрюк, порту Єйськ з Краснодарського краю росії через Азовське море, через Бердянськ туди на Запорізький, Маріупольський напрямки підкріплення, військову техніку, боєприпаси.

Зараз в Чорному морі як мінімум 8 активних десантних кораблів, але в рашистської армії не вистачає надводних кораблів вогневої підтримки десанту, зауважив Андрій Клименко.