Депутат Верховної Ради України VIII скликання, військовик Ігор Лапін дав коментар ГІТ про тактику рашистських військ, а також якого озброєння не вистачає ЗСУ.

Він на даний час перебуває в шпиталі у зв’язку з контузією, яку отримав в районі Попасної (Луганська область) між Новозванівкою та Троїцьким.

24 квітня військовик отримав пошкодження спини під час бойових дій, а 19 травня — контузію.

Ігор Лапін налаштований оптимістично. На запитання скільки часу ще він пробуде на лікуванні військовослужбовець відповідає: Я думаю, що якийсь тиждень часу — другий та й все.

На Лугащині, за його словами, бойові дії відбуваються так:

 Працює російська артилерія, випалює квадрат землі, намагається зайти піхота, получають «по морді», відповзають. Знову цей квадрат обробляє артилерія і танки. Знову ідуть, якщо вже нас там вже нема, займають цю територію, починають рівняти з землею слідуючий квадрат. І так квадрат за квадратом віджимають за допомогою артилерії.

Солдати тримають рубежі, які знаменують, що ЗСУ там є, зариваються в землю. З «калаша» стріляють, щоб перевірити ділянку, яку напередодні зрівняти з землею: чи там є українські війська. Підповзають — отримують з «калашів» та мінометів і знову монотонно розбирають рубежі ЗСУ.

Боєкомплект у них нескінченний!, — заявив він щодо рашистської армії.
Солдати тримають оборону, але завжди є образливою мала відповідь нашої артилерії. Тому і звертаємося завше до наших західних партнерів, щоб давали дальнобійну артилерію!, — наголосив Ігор Лапін.

На переконання військовослужбовця, кожна бригада повинна мати як мінімум свою далекобійну артилерійську зброю: на кшталт «Богдани» (самохідної гаубиці). Також хороша штука є ПЗРК «Ігла» старого зразка, її перевага в тому, що після відключення в ній системи розпізнавання «свій-чужий», вона обстрілює все підряд.

Є у військових також потреба в ретрансляторах, які могли би підсилювати радійки.