Заступник директора з питань торгівлі цінними паперами "Драгон Капітал" Сергій Фурса дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про відчуження прав на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Державне бюро розслідувань (ДБР) передало нещодавно в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) 26 регіональних операторів газорозподільчих систем. Багато з них знаходяться у власності Дмитра Фірташа, в тому числі і Волинський облгаз.

На думку Сергія Фурси, на споживачів ця ситуація не вплине.

«Це не перший актив Фірташа, який останнім часом перейшов у власність держави. Тільки що це сталося з титановим комбінатом із Запоріжжя», — прокоментував він.

Так відбувається тому, що відбувалось дуже багато маніпуляцій через облгази із споживанням газу. Зароблялися шалені кошти, а втрачала ці гроші держава і платники податків, як вважає учасник ефіру ГІТ.

Пан Фірташ був дуже близький до «Газпрому», до росіян, і на думку фахівця компанії "Драгон Капітал", саме тому ця крига скресла.