Російські війська не припиняють наступ на сході України.

Про це інформує Генштаб Збройних Сил України у вечірньому зведенні.

У Придністровському регіоні Республіки Молдова обстановка залишається складною. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у повній бойовій готовності. Збройні формування Придністровського регіону Республіки Молдова несуть службу у посиленому режимі. Проводиться підготовка до евакуації родин офіцерів оперативної групи російських військ.

На Слобожанському напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та обстрілювати з артилерії Харків.

На Ізюмському напрямку війська РФ наступають у напрямку Ізюм – Барвінкове. Зазнають втрат.

Окупанти перемістили з території Бєлгородської області у район міста Ізюм батарею важких самохідних мінометів “Тюльпан” калібром 240-мм та підрозділ, озброєний реактивними системами залпового вогню “Смерч”.

На тимчасово зайнятих територіях Харківської області окупанти продовжують фільтраційні заходи. Для цього додатково залучають підрозділи Росгвардії.

На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання російських військ наступають на ділянці лінії зіткнення. Окупанти наносять авіаційні удари та обстрілюють із артилерії позиції українських військ.

Основні зусилля російського війська зосереджені на наступі на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Росіяни прагнуть взяти під повний контроль Рубіжне, Попасну та розвинути наступ у напрямках на Лиман, Сіверськ та Слов’янськ.

Російські військові продовжують розміщувати склади з боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами, а також організували пункт ремонту і відновлення пошкодженої техніки.

Водночас, на окремих рубежах, армія РФ здійснює обладнання другої лінії оборони.

В Маріуполі окупанти продовжують блокувати підрозділи українських військ в районі заводу “Азовсталь”. Обстрілюють артилерією та танками територію металургійного комбінату.

На Таврійському напрямку армія РФ продовжує демонстративні маневри, щоб скувати дії підрозділів Сил оборони та не допустити їх перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку росіяни ведуть бойові дії, щоб покращити тактичне положення, продовжують обстріли підрозділів ЗСУ. Перегруповують війська, нарощують системи вогневого ураження, протиповітряної оборони та матеріально-технічного забезпечення.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи збройних сил Республіки Білорусь продовжують посилювати українсько-білоруський кордон в Брестській і Гомельській областях. У районі населеного пункту Хмелівка Сумської області викрили діяльність диверсійно-розвідувальної групи РФ.