Більшість банків від 1 червня 2022 року скасовують кредитні канікули і повертають старі відсотки по кредитках.

Про це повідомляє ТСН.

У ПриватБанку вирішили повернути "Оплату частинами" та деякі інші програми, а також скасувати кредитні канікули. Тобто якщо клієнт "переступив" через пільговий період, щомісяця треба буде вносити обов'язковий платіж за кредитом. Однак тут вирішили стимулювати українців здійснювати платежі вчасно і запровадили нове правило: якщо сплачувати хоча б 5%заборгованності, пільгова ставка залишиться.

Також в ПриватБанку зазначили: "Пільгові умови обслуговування зі ставкою 1,7% на місяць діятимуть до кінця серпня, якщо клієнт вчасно вносить обов'язковий щомісячний платіж у розмірі 5% від суми заборгованості. Інакше відсотки нараховуватимуться за стандартними ставками 3,4% (для карток "Універсальна Gold") і 3,5% (для карток "Універсальна"). Особливі умови обслуговування після завершення кредитних канікул 1 червня 2022 року діятимуть також для військовослужбовців та осіб, які постраждали внаслідок воєнної агресії Росії".

В Monobank від 1 червня 2022 року можна буде збільшити кредитний ліміт. Однак якщо клієнт захоче це зробити, доведеться погодитися на підвищення ставки від 1,6% до 3,1%.

В Ощадбанку також скасували кредитні канікули для фізичних осіб та бізнесу.