Військовий експерт Олег Жданов в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю чи відбувається зараз контрнаступ, про перспективи деблокування Чорного моря, а також чи є військова загроза з боку Білорусі.

На жаль, це не той масштабний контрнаступ, про який ми всі з Вами мріємо, це контрнаступальні дії на окремому напрямку, — прокоментував він ситуацію на фронті.

ЗСУ хочуть розсікти російські війська навпіл, тоді з’явиться можливість повної або часткової ліквідації плацдарму на правому березі Дніпра. Що стосується лівого берега Дніпра — це наступ від Запоріжжя. Такі дії можна здійснити в рамках контрнаступальної операції, яку, імовірно, військовослужбовці проведуть в другій половині літа.

Як розповів Олег Жданов, Чорне море заблоковане зараз рф за рахунок мінних полів в його акваторії. Судячи з заяв, росія не збирається знімати мінних полів, а кораблі не зможуть пройти морськими шляхами.

росія вдається до справжнього морського тероризму в плані: вони іноді пускають в вільний дрейф проти корабельні міни, — повідомив Олег Жданов.

Одна з таких мін була виловлена біля протоки Босфор, а другу викинуло на узбережжя неподалік від Одеси.

Військовий експерт підкреслив, що контроль за морським флотом може здійснюватись за рахунок надання нам ракетних комплексів «Гарпун».