Переселенці у Володимирі вчинили скандал через відмову розмовляти українською мовою.

«Ми не можемо говорити на українській мові», «Ізза вас нас бомблят Ваши же!», - такі вислови лунали у центрі реєстрації переселенців міста Володимир.

Відповідне відео оприлюднили у фейсбук-спільноті «Твій Володимир».

«Поки наші хлопці воюють там, на східних рубежах країни та захищають наше майбутнє і наші цінності, ось такі «переселенці» нівелюють бажання допомагати їм. Просте прохання говорити українською викликало шквал обурення, прокльонів, образ та претензій», - йдеться у дописі.

З криками «Пускай і дальше прівозят в закритих гробах» жінки вирішили добиватися того, аби їх обслужили, бо «ви нам должни по закону». Конфлікт був щодо включення в список черги на отримання французької допомоги російською.

На захист працівників, які дотичні до роботи з переселенцями, долучилися інші біженці які з перших днів допомагають координаційно.

«Також від інсайдерів було відомо, що одному із гуртожитків переселенець із Донбасу дозволяв собі чіплятися до неповнолітніх, принижував честь військового мундира, дорікаючи, що хлопці там, на війні, просто ховаються за формою», - додають у дописі.