Одна з «партій» у Кремлі наполягає на оголошенні анексії українських територій уже 9 травня, зазначив Вадим Денисенко.

Президент росії володимир путін 9 травня може оголосити про анексію захоплених територій України – Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької областей. Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ефірі національного телемарафону у четвер, 5 травня.

За його словами, у Кремлі зараз є дві «партії», одна з яких наполягає на оголошенні анексії українських територій уже 9 травня.

«Одна каже, що треба на 9 травня заявити про анексію Донецької та Луганської областей, і навіть Херсонської області, а також тих територій, які зараз окуповані на Запоріжжі. Друга партія каже, що у разі анексії Росія просто не матиме шансів люфту для майбутніх переговорів», – сказав Денисенко.

Він додав, що рішення ухвалюватиметься найближчими днями і оголошення про анексію може бути ключовим посилом усієї мови Путіна.

«Говорити, що він отримає якісь серйозні здобутки до 9 травня, зараз не доводиться взагалі. На мою думку, 51% на 49% він слухає першу партію», – вважає радник голови МВС.