На сьогоднішній день зберігається висока ймовірність нанесення ракетно-бомбових ударів по Україні з території Білорусі, де до 27 травня триватимуть навчальні збори тероборони із залученням військовозобов’язаних.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ від 8 травня.

На Волинському та Поліському напрямках ворог не проводив активних дій. Однак, як поперджає розвідка, з території Білорусі окупанти можуть завдати нових ракетно-бомбових ударів по Україні. Більш того, країна-агресор оголосила проведення до 27 травня навчальних зборів територіальної оборони із залученням військовозобов’язаних громадян.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує резерви для ведення бойових дій в районі державного кордону України. На Харківському напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили, однако продовжують обстрілювати військові та цивільні об’єкти інфраструктури.

На Ізюмському напрямку ЗС РФ провели перегрупування своїх підрозділів та повітряну розвідку із залученням БПЛА для виявлення позицій ЗСУ. На Лиманському напрямку окремі підрозділи 90-ї танкової дивізії РФ намагалися взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись в північній околиці населеного пункту Шандриголово, але успіху не мали.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти намагалися оволодіти населеним пунктом Рубіжне, а на Попаснянському - зайняти позиції в населеному пункті Попасна та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна – Бахмут.

Успіху ЗС РФ, за даними Генштабу, також не мали. Окрім цього, окупанти ведуть наступальні дії в районі населеного пункту Новоселівка.

На Курахівському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення у напрямку Новомихайлівки, а на Новопавлівському та Запорізькому - активізувалася аеророзвідка в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна.

На Південнобузькому напрямку 15 ворожих БТГ намагаються утримати зайняті позиції та обстрілюють позиції ЗСУ із мінометів, артилерії та РСЗВ. Армійська авіація була застосована ворогом поблизу Кар’єрного. В районах населених пунктів Геройське, Гола Пристань, Херсон окупанти силами «Росгвардії» продовжують фільтраційні заходи по відношенню до мирного населення.