Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів про ініціативу зробити День Перемоги Світовим днем ганьби для рашистів — «Russian Shame Day».

 Ми закликали всю спільноту українців по всьому світі, де є наші громади, та всіх небайдужих прийти на головні площі міст, виявити свій протест українському неофашизму під гаслом «Russian Shame Day» чи «День ганьби росії». Сьогодні увесь демократичний світ має разом сказати «ні» перемозі гнобителів, — поінформував громадськість в ефірі ГІТ Павло Ґрод.

Україна є європейською державою, тому ми повинні з усім демократичним світом вшановувати пам'ять загиблих у боротьбі проти нацистської диктатури в Європі, вважає Президент Світового Конґресу Українців.

Друга світова війна забрала життя понад 8 млн. українців, тому громадяни України цінують мир, борються за мир. Тому доцільно для українців та представників діаспори відзначати 8 травня День пам’яті жертв Другої світової війни, як і в усьому світі.