У понеділок, 9 травня, у берлінському Трептов-парку російські мітингувальники напали на знімальну групу українського телеканалу «1+1». Серед постраждалих журналістів – телеведуча Наталія Мосейчук.

Про це у Facebook повідомив громадський активіст Олександр Снідалов із посиланням на журналістку Наталію Фібріґ.

Він зазначив, що напад стався за повної бездіяльності берлінської поліції.

«Бездіяльність берлінської поліції перейшла усі межі. Щойно в Трептор-парку рашисти напали на українську знімальну групу «1+1», яка фільмувала сюжет про порушення під час заходів 9 травня. …Поліція Берліну була поруч і не змогла цьому запобігти», – написав Снідалов.

Найсвіжіший пост у Facebook, який кілька годин тому зробила сама Наталія Мосейчук, стосується лише учорашнього дня її перебування у Берліні, тому про інцидент з росіянами вона не пише.

«На запрошення Надзвичайного і Повноважного посла Андрія Мельника взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника радянському солдату. Побачила наших. Всі близькі. Всі рідні. Біженці. Діаспора. Студенти. Вшанували пам’ять жертв Другої Світової. Неочікувано зустріла Тіну Кароль. Спонтанно організувалися і разом з народною артисткою заспівали гімн. Та так, щоб чули вороги! Ті були недалеко. Через дорогу. Блєяли щось про нацизм в угарі і передчутті переможних 100 грам, в їхньому випадку кількох літрів горілки. Ми були щиріщі, голосніші, переконливіші. Ми були людьми!», – написала Мосейчук.