Ветеран АТО, військовослужбовець ЗСУ Анатолій Величко дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про війну в Україні очима учасника.

Перший день війни застав його в Генічеську на Херсонщині. Йому перетелефонували друзі о 5-й ранку із с. Чогнара і сказали, що по них гатять з мінометів.

Ми, там, на Арабатській стрілці були, переїхали в Генічеськ. Подивилися: там над головами прямо летіли ракети… Далі переїхали в Новотроїцьк, подзвонили в Київ сюди. Думали, що робити: примкнути там до якихось збройних сил чи їхати на Київ, — розповів він.

Увечері того ж дня військовослужбовець з побратимами вступили в ряди Тероборони Києва і на 3-4-й день почали брати участь в бойових діях під Києвом: Ірпіні, Мощуні.

Далі військовослужбовець поїхав на схід із своїм військовим підрозділом. Там, в районі Лиман-Кремінна вступили в бої і Анатолій Величко отримав кульові та осколкові поранення. Там він опинився в оточенні і його врятував побратим з позивним «Нью Йорк», який приїхав на танку, закинув його на броню та вивіз з гущини бойових дій.

Значить, не вбив я ще того москаля, ще мушу, напевно, довести діло до кінця! — підкреслив Анатолій Величко.