Лідерка руху «Чесно» Віта Думанська в ефірі ГІТ розповіла про нову ініціативу — реєстр держрадників. Поштовхом до його створення було самопроголошення мером Мелітополя Галини Данильченко.

Буквально за декілька днів рух «Чесно» запустив реєстр, у якому сфокусувалися на політиках, на представниках мас-медіа, на правоохоронцях і суддях.

Зараз ви вже можете побачити на сайті руху «Чесно» всіх суддів-зрадників 2014 року, які перейшли і працюють в Криму, а також кілька нових, — наголосила Віта Думанська.

В реєстрі вже понад 400 людей. Інформацію отримують або з відкритих джерел, або ж від людей з окупованих територій чи територій, близьких до фронтових дій.

Одне з головних завдань створеного реєстру: щоб ці люди ніколи не могли бути обраними або призначеними на важливі посади.

Це майданчик для притягнення винних людей до покарання. Тобто частина з них вже має підозру. Далі будемо стежити, як відбуваються засідання суду: виносять вироки, не виносять вироки, — додала вона про іншу важливу функцію реєстру.

Рух «Чесно» співпрацює з СБУ, ДБР, в яких більше інструментів, більше можливостей для збору та перевірки інформації. Оскільки не на всіх осіб, підозрюваних у зраді, є достатня доказова база.