Поки що наявної в України техніки недостатньо для того, щоб збити наступальний темп військ росії.

Про це заявив заступник керівника військової розвідки України Вадим Скібіцький у коментарі забороненого в росії телеканалу «Настоящее время».

«Росія проти нас, за підрахунками Міноборони України, сьогодні використовує 1110 танків, 2800 БТР і БМП, 1130 артилерійських систем калібру 100 мм і вище, близько 660 різномантіних систем – «Ураган», «Смерч», «Град», «Торнадо», 78 різноманітних установок оператично-тактичних ракет «Точка-У», «Іскандер», близько 400 бойових літаків, 360 бойових вертольотів», – повідомив Скібіцький.

За його словами, росія ще має потенціал, щоб вести тривалу війну в Україні.

«На сьогодні ворог використовує проти нас 103 батальйонно-тактичні групи, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, – каже представник військової розвідки України. – За нашими оцінками, ще близько 40 батальйонно-тактичних груп перебувають у різних ступенях резерву і можуть використовуватися на нашій території. Також техніка, озброєння, боєприпаси, які росія знімає із зберігання для того, щоб поповнювати ті втрати, яких вона зазнає на території України і щоб підтримувати наступальний темп, особливо на Східному напрямку».

Водночас Скібіцький зазначив, що на сьогодні немає прямої загрози для Одеси, як і немає прямої загрози для проведення масштабної морської десантної операції, тому що українським захисникам вдалося зупинити ворога. Він додав, що наразі 810 бригада морської піхоти чорноморського флоту росії активно задіяна як просто піхота на території  Херсонської і Запорізької областей.