Нововолинський художник Павло Москаль продав свою картину із зображенням Kalush Orchestra «Save Mariupol» на благодійному аукціоні за 4 500 гривень, виручені кошти хлопець передав військовим.

Ціна лоту стартувала від 2 000 гривень, а уже 9-го червня стало відомо ім’я нової власниці картини. Як повідомив БУГу Павло, гроші він передав десантникам з Нововолинська на придбання станції підзарядки. Згодом наші нововолинці на фронті передадуть звіт, - пише Буг.

Через відсутність живлення військові не мали можливість заряджати коптери, рації та інші необхідні прилади для виконання бойових завдань. Переказ коштів з аукціону був завершальним, з допомогою небайдужих містян вдалось зібрати 47 000 гривень для десантників.

Створена картина зображує лідера українського гурту «Kalush Orchestra» на фоні міста-героя Маріуполь. Нагадаємо, що у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення» він закликав Європу врятувати захисників Маріуполя, яким російські загарбники не дають вийти з заводу «Азовсталь».

Сам художник Павло Москаль навчався у Нововолинському ліцеї №5, з початку військових дій художник повернувся з навчання у Житомирі до Нововолинська. Тут і виникла ідея організувати благодійний аукціон картини аби допомогти військовим у зборі коштів.

Українці разом сила, спільними зусиллями вдалось досягнути бажаного результату – підтримати наших воїнів та наблизили до бажаної перемоги.