До кінця поточного року з росії виїдуть 15 000 осіб, які мають статок понад 1 мільйон доларів, що становить 15% усіх мільйонерів рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дослідженні компанії Henley&Partners, яка відстежує міграцію багатих фізичних осіб.

Водночас відзначають, що вторгнення рф в Україну призвело також до різкого зростання кількості українських мільйонерів, які, за прогнозами, зазнають найвищих збитків в історії країни.

За словами одного з дослідників Ендрю Амоїлса, дані про міграцію мільйонерів є відмінним барометром здоров'я економіки.

«Заможні люди надзвичайно мобільні, і їхнє пересування може слугувати раннім попереджувальним сигналом про майбутні тенденції в країні», – зазначив він, аналізуючи ситуацію в росії.

Прогнозні дані показують, що до десятки країн, з яких прогнозовано тікатимуть багатії, належать росія, Китай, Індія, Гонконг, Україна, Бразилія, Велика Британія (через Brexit), Мексика, Саудівська Аравія та Індонезія.

До десятки країн, у які мігрують мільйонери, входять ОАЕ, Австралія, Сингапур, Ізраїль, Швейцарія, США, Португалія, Греція, Канада й Нова Зеландія. Також приплив людей із капіталами очікується у Мальті, Маврикії та Монако.