Українські захисники відбили черговий штурм російських військ на Слов’янському напрямку, змусивши противника відійти.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 18:00 16 червня на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону.

Триває інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Брестської області. У період з 14 по 16 червня проведене командно-штабне навчання з військовими частинами тилового забезпечення ЗС білорусі.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з артилерії райони населених пунктів Леонівка Чернігівської області, а також Уланове, Сопич і Баранівка Сумської області. Крім того, на Сумщині завдали авіаудару парою вертольотів Ка-52 неподалік міста Глухова.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії з метою стримування підрозділів Сил оборони від подальшого просування в бік державного кордону.

На Харківському напрямку загарбники застосовували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Золочів, Уди, Байрак, Перемога, Рубіжне, Верхній Салтів, Печеніги та Леб’яже.

На Слов’янському напрямку зафіксовані артилерійські обстріли поблизу Мазанівки, Краснопілля та Дібровного.

У напрямку населеного пункту Долина українські захисники відбили ворожий штурм. За даними Генштабу, противник відійшов.

На Донецькому напрямку російські війська не припиняють вогневе ураження українських позицій вздовж лінії зіткнення, основні зусилля зосереджують на Сєверодонецькому та Бахмутському напрямках.

На Лиманському напрямку активні наступальні дії не зафіксовані. Натомість росіяни обстріляли зі ствольної артилерії район Стародубівки.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог застосовував артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівка, Лоскутівка, Метьолкіне та Борівське, завдав авіаційного удару по Лоскутівці.

На Бахмутському напрямку російські загарбники обстріляли з артилерії райони Нью-Йорка, Зайцевого, Покровського, Нової Кам’янки, Яковлівки, Берестового, Миколаївки та Новоіванівки.

Зокрема, по мирному населеному пункту Яковлівка ворог завдав авіаудару парою вертольотів Ка-52. У напрямку Берестового українські захисники вкотре успішно відбили штурмові дії противника.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські війська намагалися вести штурмові дії з метою недопущення перекидання українських військ на інші напрямки.

З використанням мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню ворог здіснив обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Залізничне, Гуляйполе та Чарівне.

На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. За інформацією Генштабу, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на утриманні займаних рубежів та вдосконаленні інженерного обладнання позицій.

У районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка, Мурахівка, Червона Долина, Зоря, Котляреве, Новомиколаївка, Степова Долина, Таврійське, Лимани та Олександрівка ворог застосував ствольну та реактивну артилерію.

Встановлено, що російські війська підтримують у готовності до застосування три носії високоточної зброї сумарним залпом до 20 крилатих ракет типу “Калібр”.

Як зауважили в Генштабі, значні втрати російських військ руйнують плани військового керівництва щодо швидкого просування вглиб України.

Крім того, почастішали випадки звільнення великої кількості особового складу через відмову від участі в бойових діях на території України, що не дозволяє в стислі терміни здійснити посилення та заміну російських підрозділів, які втратили боєздатність.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 16 червня ліквідували близько 32950 російських військових, що на 200 осіб більше у порівнянні з попередньою добою.