В Україні від російських окупантів звільнено 1023 населені пункти. На сьогодні на звільнених територіях триває розмінування та відновлення інфраструктури, повідомляє ТСН.

Зокрема, у Сумській області приводять до ладу пошкоджену інфраструктуру, надзвичайники розміновуютьтериторії в населених пунктах Броди, Охтирка, Климентове, Люджа.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на брифінгу 17 червня.

Нині деокуповано 1023 населені пункти, – сказав він.

Посадовець також поінформував, що в Житомирській області очищують території від вибухонебезпечних предметів у населених пунктах Мемеч та Шоломки Коростенського району.

Також тривають ремонти пошкоджених покрівель у Малині та селі Юрівка Малинської територіальної громади. Зокрема, комунальники працюють над відновленням даху Овруцької дитячо-юнацької спортивної школи.

За словами Тимошенка, у Харківській області в селах Черкаська Лозова та Кулиничі відновили електропостачання 260 мешканцям, а в селищі Малинівка Чугуївського району – 500.

Роботи з відновлення житлового фонду тривають, незважаючи на напружену ситуацію на фронті. Комунальні служби Харкова та області працюють за будь-якої погоди та обставин. За минулу добу спеціалісти відремонтували 30 покрівель у Харкові, демонтували пошкоджені дитячі та спортивні майданчики, – розповів заступник очільника ОП.