Республіка Індонезія готова долучитися до відновлення медичної інфраструктури України, яка була зруйнована загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я за підсумками зустрічі заступника міністра охорони здоров'я Олексія Яременка з делегацією Республіки Індонезія.

Республіка Індонезія готова долучитися до відновлення української медичної інфраструктури, яка була зруйнована ракетами та снарядами російських окупантів. Зокрема, мова йде про інвестиції у розмірі 5 мільйонів доларів, які можуть бути спрямовані на відбудову українських медичних закладів, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в деокупованих регіонах вже впроваджуються проєкти з відновлення медичної інфраструктури, зокрема й за рахунок коштів благодійників.

Республіка Індонезія за останні три місяці надала значну підтримку українській медичній системі, поставивши на наші склади гуманітарні вантажі у вигляді ліків, медичних виробів та витратних матеріалів.

Як повідомлялося, в Україні вже відновлено 32 медичні заклади, які загарбники зруйнували під час повномасштабного вторгнення.