За інформацією ЗМІ, Волинська, Рівненська, Тернопільська, Львівська області можуть в найближчий час постраждати від нападу білорусів. 17 червня Олександр Лукашенко пригрозив ударами по українських містах у разі, якщо ЗСУ атакують Мозир Гомельської області, де росіяни розмістили військову базу для ударів по Україні.

З цього приводу в ефірі ГІТ дав інтерв’ю військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов:

На сьогоднішній день вони (авт. — збройні сили Білорусі) розпочали навчання, які будуть проходити до 8 липня по розгортанню збройних сил. Хочуть вони розгорнути їх на 35 тисяч осіб.

Отож, Олег Жданов зробив висновок, що до 8 липня, однозначно, заходів з переходу військами кордону Білорусь проводити не буде.

Українська розвідка постійно слідкує за діями противника. Якщо ударне угруповання буде формуватися в безпосередній близькості до кордонів, ми будемо знати це заздалегідь.

Війська накопичуються в Брестській області і вздовж західного кордону України з Білоруссю. З точки зору військової, білоруська армія — не та, армія, котра здатна дойти до Києва. І тому другий похід, який здійснила російська армія — вже не вдасться, переконаний військовий експерт.

Це міроприємство десь до серпня місяця: щодо підготовки до бойового застосування. Так що це не буде завтра і нам просто треба це пам’ятати і за цим пильно стежити, — підсумував він.