Директор Центру досліджень проблем національної безпеки НУ «Острозька академія», кандидат політичних наук Тарас Жовтенко дав інтерв’ю в ефірі ГІТ щодо Петербурзького економічного форуму та провальної позиції росії серед країн-учасників.

 Реакція Токаєва і його взагалі розмова з путіним на цьому форумі — це ще свідчення того, що такий самий політичний провал російське керівництво переживає і на території колишнього пострадянського простору, — підкреслив учасник ефіру.
Тепер природньо, коли всі побачили вже не перший місяць, як російська армія «отримує на горіхи» від українських захисників: друга армія в світі, то всі, як мінімум, в СНД зрозуміли, що уже ні про яке політичне вєлічіє тут йтися не може. Сама ця співдружність, вона вислизає із сфери впливу, так би мовити, — наголосив Тарас Жовтенко.

По-суті країни-члени ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку) не підтримують розпочатої росією війни в Україні:

Була заява секретаря ОДКБ, який говорив про те, що немає згоди країн-членів та те, щоб якимось чином реагувати чи втручатися от в цю війну.