Юлія Паєвська повідомила, що зараз нею опікуються найкращі лікарі й скоро вона повернеться у стрій.

Про це парамедик Тайра, яку недавно звільнили з російського полону, написала у Facebook.

«Поки що я не буду постити селфі. Вибачте. Моя вага на тепер близько 50 кг. Я занадто виснажена і виглядаю жахливо. Але мною опікуються найкращі лікарі і скоро я повернусь в стрій. Знову і знову хочу подякувати за обмін, що був безперечно чудом Господнім, і усім причетним до цього дива», – написала Юлія Паєвська.


Вона поділилася спогадами про умови в полоні: «Жодних передач нам не дають, жодної інформації про сім'ю ми не маємо, лікарська допомога недоступна. Умови утримання нагадують концтабір, і я би не дуже здивувалась опинившись одного разу в газенвагені. І я не жартую, на жаль. І це тільки малий відсоток того що відбувається в кам'яних мішках за лінією зіткнення».

На думку Тайри, «необхідно добитись, аби всі полонені були захищені міжнародною конвенцією з прав людини, бо коли ми там — ми абсолютно безправні як раби… Ця тема болюча і гостра. Всі полонені мусять бути звільнені. Необхідно розробити систему контролю й алгоритм обміну».

Раніше стало відомо, що українського парамедика Юлію Паєвську (Тайру), яку окупанти захопили в середині березня у Маріуполі, звільнили з полону.