росіяни взяли під тимчасовий контроль два селища у Луганській області, водночас українські захисники успішно відбивають штурми противника та тримають оборону.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 вівторка, 21 червня.

Ситуація по напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін в діяльності підрозділів збройних сил республіки білорусь не зафіксовано. Зберігається загроза ракетних ударів з території цієї країни.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з мінометів та артилерії Сумщину та Чернігівщину.

На Харківському напрямку противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Руська Лозова, Черкаська Лозова та Питомник. Артилерійські обстріли фіксувалися поблизу Харкова, Перемоги, Верхнього Салтова, Старого Салтова, Чепіля, Рубіжного та Старої Гнилиці. Окрім того, РСЗВ застосовано по районах населених пунктів Коробочкине, Мосьпанове та Кутузівка.На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосер

На Донецькому напрямку противник перегрупувався з метою посилення для подальших дій на Бахмутському напрямку.

На Сєвєродонецькому напрямку тривають бойові дії у місті Сєвєродонецьк.

Окупанти закріплюються в населеному пункті Устинівка, ведуть наступ у напрямку Білої Гори, мають частковий успіх, бойові дії тривають.

На напрямку Тошківка – Підлісне ворог оволодів населеними пунктами Підлісне та Мирна Долина. Також має частковий успіх в районі населеного пункту Гірське.

Успішно відбито штурм окупантів у напрямку Високого, а також ворожу спробу розвідки боєм у напрямках Метьолкіне – Воронове та Метьолкіне – Сиротине, противник відійшов.