Росія відновила пуски «Іскандерів» з території Білорусі та вперше застосувала дальні бомбардувальники Ту-22м3 із повітряного простору цієї країни.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook

«Уночі 25 червня російські війська завдали масованого ракетного удару по території України. Загалом було випущено понад півсотні ракет різних типів: повітряного, морського та наземного базування.                                             Уперше з території Білорусі ворог застосував проти України дальні бомбардувальники Ту-22М3. А також відновив застосування оперативно-тактичних комплексів «Іскандер» з цієї країни. »

Повідомляється, що росіяни спрямували крилаті ракети «Калібр» морського базування по цілях на Заході України.

На північному напрямку із літаків Ту-22М3 противник застосовував ракети Х-22, а також ракети наземного базування з оперативно-тактичних комплексів «Іскандер» та «Точка-У».

На південному напрямку окупанти застосували ракети "Онікс" з оперативно-тактично комплексу «Бастіон».

Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначило, що ракети Х-22, «Онікс» та «Іскандер» є надзвичайно складними цілями для комплексів протиповітряної оборони, які є на озброєнні в Україні.

Це пов’язано з тим, що швидкість ракет «Онікс» та Х-22 становить понад 3000 км/год. А ракети ОТРК «Іскандер» летять по балістичній траєкторії. Їх ураження є нетиповим і вкрай складним завданням для наявних в Україні засобів ППО.

Водночас повідомляється, що частину ракет окупантів все ж вдалося збити.