Унаслідок ракетного удару, якого окупанти завдали у ніч проти 27 червня по житловому кварталу одного з населених пунктів Одещини, постраждали вісім осіб, у тому числі малолітня дитина.

Поліція відкрила за цим фактом кримінальне провадження, про це повідомляє Укрінформ, пишуть Волинські новини.

«Унаслідок влучання крилатої ракети Х-22, випущеної з ворожого літака Ту-22 з напрямку тимчасово окупованого Криму, у житловому кварталі одного з сіл Одеського району сталося загорання трьох приватних будинків та присадибних будівель на загальній площі 500 кв. метрів. За уточненими даними, легкі осколкові поранення внаслідок вибуху отримали вісім осіб, з яких одна дитина», – повідомляють у одному з одеських телеграм-каналів.

Потерпілим від обстрілу надали медичну допомогу на місці, госпіталізація їм не знадобилась. Пожежу оперативно ліквідовано.

Наразі на місці події працюють фахівці-вибухотехніки та 11 слідчо-оперативних груп з числа працівників слідчого управління ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції. Попередня правова кваліфікація події – скоєно злочин кваліфіковано за ознаками ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За даними ОК «Південь», в акваторії Чорного моря ворог утримує в готовності до завдання ракетних ударів два носії високоточної зброї. У районі Одеського газоконденсатного родовища зафіксовано активність ворожих пошуково-рятувальних суден. Імовірно, загарбники евакуйовують персонал внаслідок надзвичайної ситуації на одній з платформ.