Агія Загребельська — юристка, засновниця громадської організації «Ліги антитрасту», розповіла  в прямому етері Громадського інтерактивного телебачення про створення продовольчої кризи рашистами на території всього світу. а також прокоментувала інформацію про «митний безвіз» із ЄС

Важливо зрозуміти  взагалі тактику яку росія застосовує. Вона не просто вигадує якусь історію, вона шукає ті місця де є  прогалини і проблеми, і на них натискає. Ми це побачили з енергетикою, коли в період початку енергетичної кризи росія почала створювати штучний дефіцит. І ми це бачимо з продовольством.Тому що. якщо ми зараз перекинемось з вами в 2021 рік, до прикладу в осінь, то я в ефірі говорила, що світу загрожує продовольча криза. Відповідно, росія це дуже добре розуміла і вона натиснула не це слабке місце для того, щоб його загострити. Як ці питання може бути вирішено? Щодо можливості вирішення його на засіданнях ООН — якщо відверто, то я не дуже в них вірю. Якщо орієнтуватися на месежди наших міжнародних партнерів, то для прикладу США на тих же брифінгах говорять про те, що вони докладають максимум зусить, що вони довіряють ООН, довіряють Туреччині, яка є посередником в цих перемовинах, що вони хочуть використати цей дипломатичний канал, але якщо росія використовує продовольство, як зброю, а воно так і є, росія озброїла їжу фактично. Тому у росії немає жодного стимулу, щоб від цієї зброї відмовитись.Тобто, скоріше за все ця історія з ООН буде черговим намаганням росії всіх обдурити, зманіпулювати, всіх навколо звинуватити. що переговори не досягли результату з вини всіх, хто є тільки, але не її, — Агія Загребельська

Також в ефірі обговорили питання визнання росії державою-терористом. Агія повідомила, що надання статусу держави-терориста країні не ліквідує її лідера, а просто накладає на державу пакет санкцій, левова частина з яких вже застосована по відношенню до росії.

До прикладу, сьогодні, статус держави-терориста мають чотири країни в світі і якщо ми подивимось на санкційні інструменти, які до них застосовується, то це не буде більше, ніж для росії. Єдиний наслідок, який буде у разі визнання її терористом, що відрізняється від того, що росія має сьогодні — це заборона всім іншим країнам, які хочуть залишатися у цивілізованій світовій економіці - мати взаємовідносини з державою-терористом. Але тут є інший ризик, через який ми бачимо, що ця процедура іде повільно. Тому що сьогодні іде боротьба на світовій арені за інші 50% ВВП, які не приєдналися до санкцій. дуже багато країн, що складають половину світового ВВП. Якщо зараз визнати росію державою-терористом, то тут може бути два ефекта. Один ефект — це дійсно якась частина цих країн припинить з росією стосунки, але інша частина — чітко закріпиться, як союзники росії. І вже вони зможуть не ховатися, а відкрито надавати росії певну допоиогу. ось такого об'єднуючого ефекту навколо росії партнери не хочуть, тому зараз ведеться активна дипломатія,— Агія Загребельська.

Щодо митного безвізу:

Фактично це означає, що на території України і на території всіх країн ЄС буде діяти одна декларація, як для експорту так і для імпорту. Це з одного боку значно прискорює процес проходження митних формальносте, а з іншого — допоможе нам з контрабандою, що робили махінації з деклараціями.