Директор Інституту досліджень авторинку Станіслав Бучанський в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про скасування «нульового мита» на ввезення авто.

Верховна Рада планує скасувати законопроєктом «нульове мито» вже 1 липня цього року з двох головних причин: черг авто на кордонах, а також нібито масової купівлі українцями елітних автомобілів.

Я погоджуюсь, що, можливо, повністю «нульове мито» — це неправильно. Але повернути всі податки до розміру тих, які були до початку повномасштабного вторгнення, це повністю зупинить імпорт, — наголосив директор Інституту досліджень авторинку.

Учасник ефіру пропонує знайти якесь компромісне рішення. Наприклад, не повертатися до попередніх ставок, які діяли до початку закону «нульового розмитнення», а повернути мито і ПДВ, а не повертати акциз. Говорити, що держава втратила при запровадженні «нульового мита» — неправильно: якби податки були високими, стільки машин не було б ввезено.

Таке рішення, як вважає Станіслав Бучанський, спричинене нерозумінням, як працює ця сфера, плюс усуненням корупційної складової – немає потреби робити якісь махінації з вартістю розмитнення.

Ми розуміємо, що якщо цей закон буде ухвалений, привезти з-за кордону якийсь товар, який зараз критично нам необхідний, тобто і продукти харчування, і інші види товарів, вони зразу подорожчають на 20-30%. Тому що на 20-30% збільшується вартість його митного оформлення, — проаналізував директор Інституту досліджень авторинку.

Як розповів Станіслав Бучанський, є багато фейків, зокрема щодо ввезення саме елітних машин:

За час дії цього «нульового розмитнення» привезли всього 44 транспортні засоби, які вартували дійсно значну суму коштів: понад 100 тисяч доларів. Все решта — в своїй масі абсолютній 90% — це машини вартістю 5 тисяч доларів. Середня вартість автомобіля — 4600 доларів. Тобто не можна говорити, що цим законом користуються люди, які купують елітні машини.