З 24 лютого в Україні було зруйновано 24 тисячі кілометрів доріг та три сотні мостів. Водночас агентство автомобільних доріг «Укравтодор» повідомило, що продовжується відновлення пошкоджених ділянок.

Як повідомили в Укравтодорі, всі масштабні проєкти Великого будівництва поставлені на паузу, натомість агентство працюємо на критично важливих маршрутах та «дорогах життя».

Так, на деокупованих територіях, станом на 3 червня забезпечили проїзд 39 тимчасовими переправами на дорогах до Києва, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Чернігова, Харкова, Сум, Миколаєва.

Крім цього, відкрили рух по «Варшавській трасі» з Києва до Ковеля. На цій трасі у двох областях через війну було знищено три мости. Всі три переправи вже функціонують. Також відкрили рух для вантажівок по трасі М-06 Київ-Чоп.

Поруч зі зруйнованим мостом у перші тижні деокупації, у Стоянці звели тимчасову переправу для легкового транспорту, але вантажівкам доводилось об'їжджати зайві кілометри. Наразі транспорт може рухатись відновленим лівим поїздом мосту, – зазначили в Укравтодорі.

2 червня було відкрито рух готовою ділянкою траси Н-31 на Дніпропетровщині – це майже 30 км автошляху за маршрутом Полтава – Київ.

Державне агентство автомобільних доріг України повідомило, що також не зупиняється і розчищення і прибирання доріг від військової та цивільної техніки, сміття та бруду. Зокрема було розчищено 930 км доріг державного значення та комунальних вулиць київського передмістя.

Забезпечення сталого транспортного сполучення на маршрутах, через які проходять основні обсяги товарів та гуманітарних вантажів – основний пріоритет у роботі Укравтодору під час війни, – наголосили у відомстві.