Президент Індонезії Джоко Відодо під час свого візиту до Москви 30 червня передав главі рф володимиру путіну послання від президента України Володимира Зеленського.

Про це він повідомив після зустрічі з путіним, як пише російський пропагандистський ресурс «Інтерфакс».

«Я передав послання президента Зеленського президенту путіну і висловив свою готовність налагодити спілкування між двома лідерами», — сказав Відодо, хоча й не уточнив, про що йшлося у посланні.

Він також зазначив, що для зовнішньої політики Індонезії питання миру завжди були пріоритетними, і саме тому він відвідав Київ і москву.

Своєю чергою, речник путіна дмитро пєсков заявив журналістам, що зміст послання йому невідомий: «Поки не знаю, про що йдеться».

Що передувало?

29 червня президент Індонезії Джоко Відодо прибув до Києва та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Глави держав серед іншого домовилися про безвізовий режим між країнами.

Відодо приїхав у Київ зокрема як представник «Великої двадцятки» (G20), у якій зараз головує його країна, а також як представник АСЕАН (де її головування розпочнеться наступного року). Крім того, це був перший в історії візит президента Індонезії в Україну.

Відодо під час переговорів сказав Зеленському, що одна з цілей його візиту — допомога із закінченням російсько-української війни.