У Молдові здійснюють виплату матеріальної допомоги біженцям з України, які прибули в країну після початку російської агресії.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців.

Особи, які виїхали з України до Молдови, можуть отримати грошову допомогу – це стосується громадян України або громадян інших країн, які проживали в Україні. Кожна сім'я отримає передоплачену картку банку maib. Карти будуть роздаватися в різних локаціях, де потрібно зареєструватися особисто. Впродовж 24-48 годин після реєстрації ви отримаєте SMS-повідомлення про те, що гроші були внесені на картку.

Карткою можна використовувати для оплати покупок у всіх магазинах. Також можна знімати з картки готівку у банкоматах - картка працює тільки в Молдові.

Для того, щоб заповнити онлайн-форму підтвердження, потрібно перейти за цим посиланням впродовж 21 дня після отримання SMS від УВКБ ООН - інакше виплати готівкою можуть бути призупинені. Якщо біженці не можуть пройти онлайн-верифікацію, з ними зв'яжуться та запросять на особисту зустріч для верифікації в одному із Центрів надання грошової допомоги.