Деякі українські громадяни повірили у «силу» ворога та вирішили стати на його бік. У такого рішення є лише два сценарії – смерть або тривале ув'язнення.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора

Кожен російський окупант, який чинив злочини проти України та українців, буде за це відповідати. Це стосується й тих, хто вирішив зрадити свою країну та стати на бік ворога.

Вирок зрадникам, які воювали проти України

Івано-Франківський міський суд засудив до 15 років з конфіскацією майна чотирьох чоловіків, які стали на бік ворога та зрадили свою країну. Також суд вирішив знищити докази у справі – паспорти громадян «ДНР» та військовий одяг росіян.

Колишні громадяни України вирішили перейти на бік ворога та стати до лав збройних формувань псевдореспубліки. Троє чоловіків стали стрілками, один – кулеметником. Вони були солдатами 115 полку 3 батальйону 2 роти 2 взводу армії так званої «ДНР».

У 2014 році вони підтримали анексію Криму Росією та окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей. Їх затримали у березні 2022 року, коли вони прибули на територію Харківської області, щоб воювати проти України. Затримання здійснили герої ЗСУ.

Тепер зрадники проведуть багато років за ґратами, а їхня доля має стати прикладом для тих, хто вирішить стати на бік ворога та піти воювати проти своєї рідної країни.