Внаслідок обстрілів Харківщини впродовж доби сталося 16 пожеж, загинули дві людини, ще щонайменше чотири отримали поранення.

Про це повідомляє ДСНС України у Фейсбуці.

За добу рятувальники здійснили 34 оперативні виїзди, з яких 27 на ліквідацію пожеж, з яких 16 пожеж спричинених обстрілами.

Підрозділи ДСНС працювали у Новобаварському, Чугуївському, Ізюмському, Богодухівськомута Харківськомурайонах області. В результаті пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, майстерня, сінник, складські будівлі, гаражі та автомобілі, будівля кафе, магазин, шкільна бібліотека, а також хвойні ліси.

Внаслідок ворожого обстрілу близько 23:00 пожежі стались у будівлях кафе, продовольчого магазину та шкільній бібліотеці у Новобаварському районі Харкова. Загальна площа пожеж склала близько 500 кв.м. Часткових пошкоджень зазнала будівля школи. Для ліквідації пожежі задіяли 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 50 осіб особового складу ДСНС. О 03:10 усі пожежі були ліквідовані. За попередніми даними 2 особи загинуло, ще 4 осіб зазнали травм. Остаточна інформація з'ясовується.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на 4-х зруйнованих рашистами об’єктах у Салтівському, Київському, Холодногірському та Індустріальному районах Харкова.

Залучено 30 рятувальників та 8 одиниць спеціальної техніки.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 137 ворожих боєприпасів.