Міністерство оборони поширило відео, на якому військовослужбовець повітряного командування «Захід» грає на флейті класичну «Мелодію» Мирослава Скорика.

Солдата звуть Олександр, нині він виконує завдання за призначенням в одному із підрозділів ЗСУ.

«Позаду – навчання у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, диплом бакалавра зі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а також вчителювання у музичній школі Люблинця.

За плечима Олександра є невеликий військовий досвід, адже він проходив строкову службу у Національній гвардії України. Отримавши повістку, без вагань прийшов до війська», – повідомили у відомстві.

Час від часу Олександр згадує своє цивільне життя, як грав на флейті та як викладав музику діткам в музичній школі.

«Музика – це дихання душі. Музика здатна змінити настрій, викликати спогади. Як працював в школі мистецтв, більше грав, і на концертах виступав. Зараз не часто вдається грати. Дома мене дуже любить слухати синочок. Останнім часом дуже подобається ніжна, гарна музика для душі. Найулюбленіша композиція – це «Одинокий пастух» Джеймса Ласта. Як її граєш, вона заспокоює, лікує. Для мене це музика, від якої співає душа. Ще подобається Мелодія з фільму «Титанік». А також люблю грати «Мелодію» Мирослава Скорика, яка звучить на відео», – розповідає військовий.