Служба безпеки запобігла спробам окупантів встановити місцеперебування та переміщення українських військових підрозділів, протикорабельних комплексів і систем протиповітряної оборони у причорноморських районах України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Отримані координати рф планувала використати для здійснення серії ракетних ударів на півдні.

За даними слідства, зрадник був завербований представником спецслужб рф для проведення підривної діяльності в Одесі. Для комунікації між собою вони використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Саме через нього агент одержував завдання та «звітував» про їх виконання.

Виявлені позиції українських Сил оборони він мав переправляти у вигляді фотоматеріалів та електронних карт з позначками геолокацій.

Інше завдання, яке стояло перед зрадником, – це формування розгалуженої агентурної мережі для збору розвідувальної інформації на півдні.

Під час слідчих дій у затриманого виявили мобільний термінал з доказами незаконної діяльності, у тому числі таємну переписку з окупантами.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття ворожого агента проводили співробітники СБУ в Одеській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури.