Медіаексперт, журналіст, громадський діяч, письменник Юрій Луканов в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» прокоментував передачу Рінатом Ахметовим своїх медіа в управління державі.

Нагадаємо, що український мільярдер нещодавно анонсував, що "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів, ліцензій друкованих медіа в Україні.

Ми знаємо, що медіабізнес в Україні у нас навіть до широкомасштабної цієї війни він був не дуже прибутковим, він потребував вливань фінансових з боку олігархів. То оскільки Ахметов втратив дуже багато, то ось цим і продиктоване його рішення відмовитись від своїх медіаактивів, — вважає медіаексперт.
 Зменшення медіа в Україні, означає зменшення плюралізму, зменшення боротьби думок, ідей… Бо якщо зменшується кількість медій, то, відповідно, з’являється можливість і спокуса з боку можновладців контролювати медіапростір, медіаактиви з відповідними, знову ж таки, наслідками, — підсумував Юрій Луканов щодо цієї події.