Росіяни ведуть підготовку до нового етапу наступальних дій, водночас загроза з боку білорусі наразі не така висока, як була в лютому перед початком вторгнення рФ.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону, передає «Українська правда».

"Воєнна розвідка на сьогодні фіксує активність противника. При цьому це не тільки ракетні удари, які наносяться з повітря і з моря. Ми бачимо обстріли по всій лінії зіткнення, по всій лінії фронту, йде активне застосування тактичної авіації, штурмових вертольотів. Тобто так, дійсно, є певна активізація противника вздовж усієї лінії фронту… Однозначно зараз іде підготовка до наступного етапу наступальних дій"."Воєнна розвідка на сьогодні фіксує активність противника. При цьому це не тільки ракетні удари, які наносяться з повітря і з моря. Ми бачимо обстріли по всій лінії зіткнення, по всій лінії фронту, йде активне застосування тактичної авіації, штурмових вертольотів. Тобто так, дійсно, є певна активізація противника вздовж усієї лінії фронту… Однозначно зараз іде підготовка до наступного етапу наступальних дій".

Нагадаємо, міністр оборони рф сергій шойгу наказав військам наростити наступ на всіх напрямках в Україні.

Водночас Скібіцький зазначив, що в білорусі наразі немає ознак утворення потужних ударних угруповань, які були створені в лютому цього року перед початком масштабного вторгнення РФ в Україну. Але він не виключив, що загроза з цього напрямку може зрости.

"Загроза є. На сьогоднішній день її рівень не такий високий, як це було в лютому, але з часом вона може зрости".
"Якщо говорити про потужні ударні угруповання, насамперед російські, які були створені у лютому, перед вторгненням, на сьогодні таких ознак нема. Але ми не виключаємо, що в подальшому, в залежності від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування і посилення російської присутності на території Білорусі".

За даними розвідки, на сьогодні в білорусі відбувається ротація підрозділів біля українського кордону.

"Під час ротації буде збільшена кількість військ, які перебувають біля нашого кордону. А по-друге, ми бачимо, що певні підрозділи (ракетні підрозділи, підрозділи ППО, авіаційні підрозділи) залишаються на території білорусі. Вони можуть використовувати для нанесення ракетних ударів", – сказав представник ГУР.