Політичний аналітик, колишній інженер-конструктор КБ "Південне" Олександр Кочетков дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» щодо ситуації в країні та раціонального державного управління під час воєнного стану.

Ми маємо ситуацію війни з ворогом, який значно сильніше, потужніше ресурсно… З таким ворогом треба діяти дуже розумно, дуже дисципліновано, — наголосив політичний аналітик.

Все українське суспільство має стати на військові рейки, вважає Олександр Кочетков:

Військові рейки — вони формулюються достатньо просто. Все заради фронту, все заради перемоги, бо якщо не буде перемоги, то не буде ані політики української, ані культури, ані економіки української — фактично нічого не буде.

На його думку, фактично потрібно, щоб в Україні працювала «ставка Верховного головнокомандувача», тобто військові повинні виступити замовниками того, що відбувається в країні.

Вся країна не живе умовами військового часу… Суспільство не хоче асоціювати себе з війною, — додав він.

Політичний аналітик переконаний, що саме від очільників держави має йти ініціатива, що в країні є воєнний стан, а за будь-які порушення законів — дуже жорсткі покарання. Лише за таких умов суспільство стане на військові рейки.