Військовослужбовець Максим Остяк загинув 4 липня на Харківщині, обороняючи країну від окупантів.

Про його смерть повідомили на Facebook-сторінці Національного музею Революції Гідності.

Останні чотири місяці Максим Остяк "Остін" постійно забороняв говорити до солдатів "тримайтеся, хлопці". Пояснював, що від лютого і дотепер навколо себе бачить тільки хлопців, які рвуться "навалювать мocкaлям, а не триматися". Зустрів вторгнення як оператор дрона біля Києва. Закінчив свою війну як боєць "Карпатської Січі" на Харківщині 4 липня. Тепер опізнали тіло, — йдеться у повідомленні музею.

Максим народився в Полтаві 11 квітня 1987 року. Закінчив національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». За фахом – інженер-будівельник. У дорослому віці переїхав до Києва. Був учасником Революції Гідності, воював у лавах добровольчого батальйону “Карпатська Січ”.

Максим Остяк брав участь у подіях Революції Гідності з перших днів. 18 лютого 2014 року в сутичці з «Беркутом» отримав травму лівої руки та голови.

Після Майдану чоловік разом із музикантом Євгеном Славяновим заснував гурт Reve ta Stohne. Вони записали альбом та виступали за кордоном.

З початку повномасштабної війни Максим Остяк був оператором дрона поблизу Києва. Пізніше пішов до лав «Карпатської Січі», загинув на Харківщині.

Вічна пам’ять Герою!