У ніч на 19 липня російські окупанти вкотре обстріляли Одеську область. Сім ракет типу «Калібр» було випущено з акваторії Чорного моря.

Як повідомили в оперативному командуванні «Південь», одну ракету збили сили протиповітряної оборони, шість потрапили в мирне село, інформує місцеве видання «Думская».

Внаслідок влучання постраждали шестеро людей, серед яких одна дитина. Також сталося руйнування та займання трьох приватних будинків та двох дворових споруд. Пошкодження зазнали ще кілька приватних домогосподарств, автомобілі, школа, будинок культури.

Пожежу на площі 300 кв. м було оперативно ліквідовано. До гасіння вогню залучалося 95 рятувальників та 16 одиниць техніки.

Вибухова хвиля майже повністю зруйнувала будівлю місцевої школи: у будівлі вибито все скло, жоден кабінет не вцілів.

Одна з ракет упала на спортивне поле між школою та будинком культури. В результаті утворилася величезна вирва, глибиною близько п'яти метрів і діаметром близько 15 метрів. Сильно постраждав спортзал будинку культури.

Збита силами ППО ракета впала в поле, збила опору лінії електропередач та влетіла у двір будинку.

Внаслідок влучання постраждала безліч приватних будинків навколо, включаючи ті, що розташовані на відстані 500 метрів від місця прильоту: у них вибиті шибки, двері, утворилися тріщини.

Одна із постраждалих Христина розповіла, що коли почалися обстріли, вона підійшла до вікна, щоб закрити його, і побачила, як летить ракета.

«Після цього я нічого не пам'ятаю. Розплющила очі — лежу вся в уламках, троє дітей теж усі в уламках. Молодшому – три, близнюкам по десять років. Дитину одну сказали залишити у лікарні, бо вона скаржиться на біль у вухах, і не зрозуміло, що буде далі», – каже жінка.

Вибуховою хвилею в будинку Христини вибило і вікна, і скляні двері. Осколком скла жінці сильно пошкодило око.

«Лікарі сказали їхати до лікарні, чи уламок там чи що – не зрозуміло, залишуся я з оком чи без», – розповіла жінка.